Wix

Wix: Helppokäyttöinen verkkosivualusta kaikille

Julkaistu
22.3.2024
Wix
Sisällys

Nettisivuprojekti tulossa?

Pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta! Kurkkaa etusivumme ja tee elämästä hitusen helpompaa.

Pyydä tarjouksia

Hyvät puolet

  • Helppokäyttää
  • Monipuolisia toimintoja
  • Joustavat muokkausmahdollisuudet

Huonot puolet

  • Rajoituksia responsiivisuuden ja joidenkin elementtien kohdalla
  • Joskus hieman hidas

Wix on yksi suosituimmista verkkosivualustoista, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden luoda ammattimaisia verkkosivustoja ilman koodaustaitoja. Sen vetovoima piilee erityisesti käyttäjäystävällisyydessä ja monipuolisessa toiminnallisuudessa, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan yksittäisille käyttäjille, pienyrityksille ja freelancerille. Tässä arvostelussa käymme läpi Wix:n hyviä ja huonoja puolia, hintaa, helppokäyttöisyyttä ja tietoturvaa.

Hyvät puolet

Käyttäjäystävällisyys

Wix erottuu markkinoilla erityisesti sen käyttäjäystävällisyyden ansiosta. Sen vetämä ja pudottama -editori mahdollistaa visuaalisen suunnittelun, joka on intuitiivista ja helppoa. Wix tarjoaa myös laajan valikoiman valmiita malleja, jotka sopivat eri teollisuudenaloille, antaen hyvän pohjan verkkosivustolle.

Monipuoliset toiminnot

Wix tarjoaa kattavan valikoiman toimintoja, jotka kattavat kaiken verkkokaupan perustamisesta blogien hallintaan. Alusta sisältää myös SEO-työkaluja, jotka auttavat parantamaan sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa.

Joustavuus

Wix tukee laajaa valikoimaa lisäosia ja integraatioita, jotka mahdollistavat verkkosivustosi laajentamisen ja mukauttamisen tarpeidesi mukaan. Voit lisätä toimintoja kuten online-varausjärjestelmiä, asiakaspalveluchatteja ja sosiaalisen median syötteitä.

Huonot puolet

Rajoitettu muokattavuus

Vaikka Wix on erittäin käyttäjäystävällinen, se voi tarjota rajoitetumpia muokkausmahdollisuuksia verrattuna monimutkaisempiin alustoihin kuten Webflow. Tämä voi olla haitta käyttäjille, jotka haluavat täydellistä hallintaa sivustonsa suunnittelun yli.

Suorituskyky

Wix-sivustot voivat joskus ladata hitaammin kuin ne, jotka on rakennettu muihin alustoihin. Tämä voi vaikuttaa käyttökokemukseen ja sivuston sijoitukseen hakukoneiden tuloksissa.

Hinta

Wixin maksulliset paketit alkavat 11€/kk. Wixin hinnoittelusivu.

Wix tarjoaa erilaisia hinnoitteluvaihtoehtoja, joista löytyy sopiva jokaiselle budjetille, aina ilmaisesta suunnitelmasta aina laajempiin yritys- ja eCommerce-paketteihin. On tärkeää huomioida, että edistyneemmät toiminnot ja suurempi tallennustila vaativat maksullisen suunnitelman.

Helppokäyttöisyys

Wix:n suurin vahvuus on sen helppokäyttöisyys. Sen intuitiivinen drag&drop-editori tekee verkkosivuston rakentamisesta helppoa ja nopeaa, mikä on ihanteellista aloittelijoille ja niille, jotka haluavat saada sivustonsa pystyyn ilman teknistä vaivaa.

Tietoturva

Wix panostaa käyttäjiensä tietoturvaan tarjoamalla automaattisia SSL-sertifikaatteja kaikille sivustoille, jatkuvia tietoturvapäivityksiä ja haittaohjelmien skannauksen. Nämä toimenpiteet varmistavat, että sivustosi on turvallinen sekä sinulle että vierailijoillesi.

Johtopäätös

Wix on erinomainen valinta käyttäjille, jotka etsivät helppokäyttöistä ja monipuolista ratkaisua verkkosivuston rakentamiseen. Sen käyttäjäystävällisyys, laaja valikoima toimintoja ja joustavuus tekevät siitä sopivan vaihtoehdon monenlaisille käyttäjille, vaikka se ei tarjoakaan samanlaista muokkausvapautta kuin jotkut kilpailijat. Jos etsit alustaa, joka yhdistää helppokäyttöisyyden ja monipuoliset toiminnot, Wix saattaa olla juuri oikea valinta sinulle.

Yksi lomake
monta tarjousta

Nettisivuprojekti tulossa? Tee tekijän valinnasta helppoa ja pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta.

Pyydä tarjouksia