Verkkosivu­alustat

7 ilmaista kotisivualustaa

Julkaistu
1.3.2024
7 ilmaista kotisivualustaa
Kirjoittaja

Nettisivuprojekti tulossa?

Pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta! Kurkkaa etusivumme ja tee elämästä hitusen helpompaa.

Pyydä tarjouksia

Olitpa sitten yrittäjä, yhdistys tai rakentamassa henkilökohtaista brändiäsi, kotisivut voi tehdä myös ilman koodaustaitoja. Ammattilaisen palkkaaminen on usein fiksua, mutta ei aina mahdollista. Onneksemme markkinoilla on useita helppoja työkaluja, joissa on roppakaupalla ilmaisia ominaisuuksia.

Työkalujen Toimintaperiaate

Tällaiset sivunrakentajat toimivat lähes aina tähän malliin:

  1. Valitse valmis sivupohja.
  2. Lisää teksti ja kuvat.
  3. Julkaise sivusto joko ilmaisella domainilla tai hanki oma domain pienellä kuukausimaksulla.

Ilmaiset kotisivualustat

1. Webnode - suomenkielinen

Webnode tarjoaa helppokäyttöisen kotisivukoneen, joka on täysin suomenkielinen. Voit valita eri teemojen joukosta ja muokata sivuja lisäämällä omat tekstit ja kuvat. Webnode mahdollistaa myös blogin ja verkkokaupan lisäämisen. Maksullinen versio alkaen 4,95 €/kk sisältää SSL-suojaus ja responsiiviset sivut.

Tutustu: Webnode.fi.

2. Wix - yrittää kovasti

Wix on yksi suosituimmista kotisivukoneista, jolla on yli 100 miljoonaa käyttäjää. Wix tarjoaa monipuolisen valikoiman sivupohjia, ilmaisia kuvia ja intuitiivisen editorin. Mainoksettomat sivut ja oma domain ovat saatavilla alkaen n. 10 €/kk. Wix sopii erityisesti monipuolisia toimintoja vaativille käyttäjille.

Tutustu: Wix.com.

3. Weebly

Weebly tarjoaa helppokäyttöisen alustan verkkosivujen luomiseen. Se tarjoaa tyylikkäitä sivupohjia, jotka on helppo muokata. Weebly mahdollistaa verkkosivujen julkaisemisen ilmaiseksi, mutta maksulliset paketit alkaen 7 €/kk tarjoavat lisäominaisuuksia.

Tutustu: Weebly.com.

4. Squarespace - kauniita sivupohjia

Squarespace on suosittu erityisesti valokuvaajien ja luovien yrittäjien keskuudessa, tarjoten design-painotteisia sivupohjia. Maksulliset paketit alkaen 11 €/kk. Squarespace on hyvä valinta kansainvälisille ja design-keskeisille sivustoille.

Tutustu: Squarespace.com.

5. WordPress.com - bloggaajien suosikki

WordPress on suosittu alusta erityisesti bloggaajille. Se tarjoaa kaksi versiota: WordPress.org edistyneille käyttäjille ja WordPress.com aloittelijoille. WordPress.comin avulla voi aloittaa ilmaisen blogin tai verkkosivun. Ammattimaisempi sivusto vaatii WordPress.org-version ja maksullisen webhotellin.

Tutustu: Wordpress.com

6. Dorik - edistyneille käyttäjille

Dorik on ihanteellinen ratkaisu kokeneille verkkosivustojen rakentajille, tarjoten mahdollisuuden luoda monipuolisia sivustoja tai yksittäisiä laskeutumissivuja ilmaiseksi. Se sisältää premium-vaihtoehtoja blogin tai vaikka maksullisen jäsenyyden lisäämiseksi.

Dorikin ilmaisversio tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, kuten rajoittamattomat sivunäkymät, tallennustilan, premium-pohjat ja -lohkot, sekä ilmaisen SSL-sertifikaatin. Maksulliset tilaukset alkava $79/vuosi.

Tutustu: Dorik.com

7. Webflow - ammattilaisten työkalu suunnittelijoille

Webflow on suunnattu teknisesti orientoituneille suunnittelijoille, tarjoten syvällisiä mukautusmahdollisuuksia ja ominaisuuksia, jotka erottuvat perinteisistä ilmaisista sivustonrakentajista. Kyseessä ei siis ole helppo alusta, mutta jos olet tosissasi nettisivujen tekemisestä, Webflow voi olla oikea valinta. Harva käyttäjä kuitenkaan valitsee Webflow'n sen ilmaisten ominaisuuksien takia. Maksulliset tilaukset alkavat 14€/kk.

Tutustu: Webflow.com

Yhteenveto

Ilmaisella kotisivualustalla pääset liikkeelle. Jokin sivu on parempi kuin ei sivua ollenkaan. Kun yrityksesi kasvaa voit panostaa ja ostaa apua ulkopuolelta. Ensimmäisten sivujen kohdalla sinun ei tarvitse miettiä vuosien päähän. Jos joku ammattilainen tekee sinulle uudet sivut, hän todennäköisesti aloittaa aivan puhtaalta pöydältä.

Yksi lomake
monta tarjousta

Nettisivuprojekti tulossa? Tee tekijän valinnasta helppoa ja pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta.

Pyydä tarjouksia