Digitaalinen mainonta

Nettisivujen mainostulot ja Google AdSense:

Julkaistu
13.3.2024
Nettisivujen mainostulot ja Google AdSense:
Kirjoittaja

Nettisivuprojekti tulossa?

Pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta! Kurkkaa etusivumme ja tee elämästä hitusen helpompaa.

Pyydä tarjouksia

Nettisivustojen ylläpitäjille mainostulot tarjoavat tulovirran, joka mahdollistaa keskittymisen sisällön tuottamiseen. Google AdSense on yksi suosituimmista ja tehokkaimmista tavoista ansaita mainostuloja. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten Google AdSense toimii, miten voit optimoida sivustosi mainostulojen maksimoimiseksi ja mitä Google suosittelee luodaksesi hyödyllistä, luotettavaa ja ihmiskeskeistä sisältöä.

Mikä on Google AdSense?

Google AdSense on mainosalusta, joka mahdollistaa mainosten näyttämisen ylläpitämilläsi nettisivuilla. AdSense käyttää automaattista järjestelmää, joka näyttää mainoksia perustuen sivuston sisältöön ja kävijöiden kiinnostuksen kohteisiin. Tämä tekee mainoksista relevantteja käyttäjille, mikä parantaa klikkausprosenttia ja kasvattaa mainostuloja.

Näytettävät mainokset ovat bannerimainoksia Googlen mainosverkostosta. Mainostajat voivat siis tehdä mainoksen Google Adsissä ja nämä mainokset voivat näkyä sivuillasi.

Kenen kannattaa näyttää mainoksia?

Ihan joka sivulle mainoksia ei kannata tunkea. Yritykset esimerkiksi eivät halua näyttää muiden toimijoiden mainoksia sivuillaan. Pahimmassa tapauksessa bannerissa näkyisi kilpailijan mainos.

Google AdSense on suunniteltu etenkin sisältöpainotteisille sivuille eli sivuille, johon kävijät tulevat kuluttamaan tekemääsi sisältöä. Hyviä esimerkkejä ovat:

 • Blogit
 • Media ja uutissivustot
 • Ilmaiset laskurit, mittarit ja muut hyödykkeet

Kuinka paljon mainostuloja voi saada nettisivuilla?

No tämä ei ole niin yksiselitteistä. Ansaintaan vaikuttaa mm. nämä tekijät:

 • Ansaintalaskenta: Google AdSensen tulot lasketaan sivunäyttöjen, sivukohtaisten mainosten, klikkaussuhteen (CTR) ja klikkauksen hinnan (CPC) perusteella.
 • Tulopotentiaali: Ansaitsemasi summa vaihtelee riippuen verkkosivusi sisällöstä. Jotkin aihealueet ovat parempia mainostajille ja näin ollen myös sinulle. Esimerkkinä tästä on talous ja rahoituspalvelut.
 • Maksukynnys: Google maksaa sinulle joka kuukausi, jos ansiosi ylittävät 100 dollaria. Muutoin ne siirretään seuraavan kuukauteen pottiin.
 • Ja tietenkin muita vaikuttavia tekijöitä ovat: sisällön laatu, mainosten sijoittelu, verkkosivuston asettelu ja liikenteen laatu

Yleisesti voidaan sanoa, että 1000 näyttökerralla ansaitset 0.5 - 2.5 dollaria. Ihan pienellä blogilla ei siis vielä löydä rahoiksi. Jos sinulla 100 artikkelia, joista jokainen saa kuukaudessa 1000 näyttökertaa, on tuottokin jo jotain (100$ yhden dollarin CPM:llä)

Miten aloittaa Google AdSense:n käyttö?

Aloittaaksesi AdSense:n käytön, sinun on ensin luotava tili Google AdSensen verkkosivustolla ja toimitettava sivustosi tiedot tarkasteltavaksi. Google arvioi sivustosi varmistaakseen, että se täyttää kaikki ohjelman vaatimukset, kuten laadukkaan sisällön ja käyttäjäystävällisen suunnittelun.

Vinkkejä mainostulojen optimointiin

1. Sisältö, sisältö, sisältö

Keskity luomaan hyödyllistä ja luotettavaa sisältöä, joka palvelee lukijoidesi tarpeita. Google suosii sivustoja, jotka tarjoavat alkuperäistä tietoa, syvällistä analyysia ja kattavaa kuvailua aiheestaan. Varmista, että sisältösi vastaa näitä kriteerejä, jotta se sijoittuu korkealle hakutuloksissa ja houkuttelee laajempaa yleisöä.

2. Sivuston tekninen optimointi

Paranna sivustosi teknistä suorituskykyä, mukaan lukien latausnopeutta ja responsiivisuutta. Hyvä sivukokemus pitää kävijät sivustollasi pidempään ja lisää heidän todennäköisyyttään klikata mainosta.

3. Mainospaikkojen optimointi

Kokeile erilaisia mainospaikkoja ja -muotoja löytääksesi yhdistelmän, joka tuottaa parhaan tuoton. AdSense tarjoaa analyyttisia työkaluja, jotka auttavat ymmärtämään, mitkä mainokset suoriutuvat parhaiten sivustollasi.

4. Yleisön ymmärtäminen

Ymmärrä yleisösi käyttäytymistä ja kiinnostuksen kohteita. Räätälöi sisältösi vastaamaan heidän tarpeitaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Paremman sisällön lisäksi ymmärrys parantaa käyttäjäkokemusta ja lisää mainosklikkauksia.

Google AdSensen vaatimukset ja suositukset

Google korostaa, että sivustojen tulee keskittyä ihmiskeskeiseen sisältöön sen sijaan, että ne luotaisiin pelkästään hakukoneiden miellyttämiseksi. Varmista, että sisältösi:

 • Tarjoaa alkuperäistä tietoa ja syvällistä analyysia.
 • On tuotettu huolellisesti ja ammattitaidolla.
 • Näyttää selkeästi kirjoittajan asiantuntemuksen ja taustatiedot.

Tarkemmat kriteerit Adsensen hyväksyntään ovat:

 1. Ikäraja: Sinun on oltava yli 18-vuotias.
 2. Sisällön hallinta: Sinun on oltava sivuston haltija. Näin pystyt ja joudut varmistamaan, että sisältö on alkuperäistä eikä riko tekijänoikeuslakeja.
 3. Sivuston laatu: Sivustollasi tulisi olla ainutlaatuista, relevanttia ja arvokasta sisältöä, joka tarjoaa hyvän käyttäjäkokemuksen.
 4. Navigointi: Sivustollasi tulisi olla selkeä ja helppokäyttöinen navigointi.
 5. Liikenteen laatu: Vaikka vähimmäisvaatimuksia ei ole, liikenteesi tulisi olla laadukasta ja aitoa (ei botteja).

Lisäksi, vältä sisällön tuottamista tekoälyn avulla. Tekoäly itsessään ei ole ongelma, mutta jos kirjoituksesi ei tarjoa lisäarvoa, se todennäköisesti lässähtää.

Johtopäätös

Google AdSense tarjoaa tavan ansaita mainostuloja nettisivustollasi. Laadukkaan, ihmiskeskeisen sisällön luominen, sivuston tekninen optimointi, mainospaikkojen strateginen käyttö ja yleisön ymmärtäminen ovat avainasemassa menestyksen saavuttamisessa. Noudattamalla Google AdSensen ohjeita ja parhaita käytäntöjä voit maksimoida mainostulot samalla kun tarjoat arvokasta sisältöä yleisöllesi.

Yksi lomake
monta tarjousta

Nettisivuprojekti tulossa? Tee tekijän valinnasta helppoa ja pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta.

Pyydä tarjouksia