Squarespace

Squarespace Arvostelu 2024

Julkaistu
24.2.2024
Squarespace
Sisällys

Nettisivuprojekti tulossa?

Pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta! Kurkkaa etusivumme ja tee elämästä hitusen helpompaa.

Pyydä tarjouksia

Hyvät puolet

  • Hienoja templaatteja
  • Helppo käyttää
  • Sopii moneen tarkoitukseen

Huonot puolet

  • Rajatut mahdollisuudet muokata templaattia
  • Hitusen pitää myös opetella
  • Hinta saattaa muodostua korkeammalle kuin muilla alustoilla

Squarespace on hyvin suosittu helppokäyttöinen verkkosivualusta. Olet ehkä törmännytkin useampaan sitä mainostavaan influensseriin. Myyntivalttina Squarespace tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden luoda visuaalisesti vaikuttavia nettisivuja ilman ohjelmointitaitoja. Sen helppokäyttöisyys, monipuoliset suunnittelu-vaihtoehdot ja vahvat tietoturvaominaisuudet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin pienille yrityksille, taiteilijoille kuin bloggaajillekin. Tässä artikkelissa käymme läpi Squarespacen hyvät ja huonot puolet, hintatiedot, helppokäyttöisyyden sekä tietoturvan.

Hyvät puolet

Visuaalisesti templaatit

Squarespace erottuu kilpailijoistaan tarjoamalla laajan valikoiman laadukkaita ja tyylikkäitä mallipohjia, jotka soveltuvat monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Mallit ovat responsiivisia, mikä tarkoittaa, että ne näyttävät hyvältä kaikilla laitteilla, oli sitten kyse pöytäkoneesta, tabletista tai älypuhelimesta.

Helppokäyttöisyys

Drag-and-drop-toiminnallisuuden ansiosta sivujen suunnittelu ja muokkaus on intuitiivista. Käyttäjät voivat helposti lisätä ja muokata sisältöä, kuten tekstiä, kuvia ja videoita, ilman, että tarvitsisi ymmärtää koodia.

Monipuoliset ominaisuudet

Alusta tarjoaa kaiken tarvittavan verkkosivun perustamiseen ja ylläpitoon: blogi, e-commerce, SEO-työkalut, analytiikkatyökalut, ja paljon muuta.

Huonot puolet

Hintataso

Squarespacen hinta voi olla korkeampi verrattuna muihin verkkosivualustoihin, erityisesti kun otetaan huomioon lisäominaisuuksien käyttöönotto, jotka voivat nostaa kuukausikustannuksia.

Räätälöinnin rajat

Vaikka Squarespace tarjoaa monia muokkausmahdollisuuksia, syvällisempi räätälöinti tai erikoistoiminnot voivat vaatia koodaustaitoja, mikä voi olla rajoittava tekijä käyttäjille, jotka haluavat täysin yksilöllisiä ratkaisuja.

Oppimiskäyrä

Vaikka Squarespace on käyttäjäystävällinen, sen monipuolisuuden ja eri ominaisuuksien vuoksi uusilla käyttäjillä voi olla aluksi haasteita alustan tehokkaassa hyödyntämisessä.

Squarespacen hinta

Squarespacenn maksulliset paketit alkavat 11€/kk. Squarespacen hinnoittelusivu.

Squarespace tarjoaa erilaisia hinnoitteluvaihtoehtoja riippuen käyttäjän tarpeista, alkaen peruspaketeista aina laajempiin yritystason ratkaisuihin. Hinnoittelu on suunniteltu skaalautuvaksi, joten käyttäjät voivat valita paketin, joka parhaiten vastaa heidän tarpeitaan. On tärkeää tutustua ajantasaisiin hintatietoihin Squarespacen verkkosivuilla, sillä palvelupaketit ja hinnat voivat muuttua.

Helppokäyttöisyys

Squarespacen käyttöliittymä on suunniteltu selkeäksi ja käyttäjäystävälliseksi. Drag-and-drop-editorin avulla sivuston rakentaminen on vaivatonta, ja alustan tarjoamat opastetut kierrokset auttavat uusia käyttäjiä alkuun. Kuitenkin, kuten aiemmin mainittiin, joissakin tapauksissa voi olla tarpeen käyttää aikaa alustan ominaisuuksien opetteluun.

Tietoturva

Tietoturva on yksi Squarespacen vahvuuksista. Alusta tarjoaa sisäänrakennetun SSL-salauksen kaikille sivustoille, mikä suojaa tietoliikennettä sivuston ja sen käyttäjien välillä. Lisäksi säännölliset tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset pitävät sivustot suojattuina uusilta uhkilta.

Yhteenveto

Squarespace on vahva vaihtoehto kenelle tahansa, joka haluaa luoda visuaalisesti miellyttävän ja toiminnallisen verkkosivuston ilman syvällisiä teknisiä taitoja. Sen helppokäyttöisyys, laadukkaat mallit ja kattavat ominaisuudet tekevät siitä suositun valinnan, mutta korkeampi hintataso ja rajoitetut räätälöintimahdollisuudet ovat seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon. Tietoturvan osalta käyttäjät voivat luottaa siihen, että heidän sivustonsa on suojattu nykyaikaisilla turvatoimilla.

Yksi lomake
monta tarjousta

Nettisivuprojekti tulossa? Tee tekijän valinnasta helppoa ja pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta.

Pyydä tarjouksia