Verkkosivu­alustat

Kannattaako ilmaiset kotisivut?

Julkaistu
1.3.2024
Kannattaako ilmaiset kotisivut?
Kirjoittaja

Nettisivuprojekti tulossa?

Pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta! Kurkkaa etusivumme ja tee elämästä hitusen helpompaa.

Pyydä tarjouksia

Kotisivut ovat melkeinpä välttämättömyys jokaiselle yritykselle. Monet meistä pohtivat kotisivujen perustamista, mutta taloudelliset resurssit voivat rajoittaa vaihtoehtoja. Monen mieleen nouseekin kysymys voiko kotisivut tehdä ilmaiseksi. Lyhyt vastaus on kyllä, mutta se ei aina ole järkevää. Tässä artikkelissa käymme läpi ilmaisten kotisivujen hyötyjä ja haittoja, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Arvostelun ja ilmaisten alustojen suosittelut löydät 7 ilmaista kotisivualustaa -artikkelistamme.

Ilmaisten kotisivujen hyödyt

Ilmainen on ilmainen

Ilmaiset kotisivut ovat houkutteleva vaihtoehto erityisesti pienille yrityksille tai yksityishenkilöille, joiden budjetti on rajallinen. Nollabudjetilla pääset alkuun ja voit sitten myöhemmin kasvattaa ja vahvistaa sivustoasi.

Helppokäyttöisyys

Useimmat ilmaiset nettisivualustat kuten Wix ja Squarespace tarjoavat käyttäjäystävällisiä työkaluja, jotka mahdollistavat kotisivujen rakentamisen ilman koodaustaitoja. Drag-and-drop-editorit ja valmiit teemat helpottavat sivuston personointia ja ylläpitoa.

Testausmahdollisuus

Jos et ole varma, millainen sivusto palvelisi parhaiten tarpeitasi, ilmaiset kotisivut tarjoavat mahdollisuuden kokeilla eri asetteluja ja sisältöjä riskittömästi. Voit testata ideaasi ja kerätä palautetta ennen kuin investoit isosti omiin kotisivuihin.

Ilmaisten kotisivujen ongelmat

Ammattimaisuuden puute

Ilmaiset kotisivut voivat herättää kysymyksiä sivuston ammattimaisuudesta. Usein ilmaisilla alustoilla luodut sivustot sisältävät alustan mainoksia ja niillä on alustan domain. Tämä voi vaikuttaa brändisi luotettavuuteen ja ammattikuvaan.

Maksamalla saat osoitteen sinunyritys.fi
Ilmaisella alustalla osoite on tyyliä sinunyritys.wixsite.com

Rajoitetut ominaisuudet

Ilmaisilla kotisivuilla on usein rajoitettu määrä sivuja, alhainen tallennustila ja rajalliset suunnittelutyökalut. Lisäksi monet edistyneet ominaisuudet, kuten verkkokaupan toiminnallisuudet ja hakukoneoptimointi (SEO), saattavat vaatia maksullisen version.

SEO-haasteet

Hakukoneoptimointi on keskeinen osa kotisivujen näkyvyyden parantamista. Ilmaisilla kotisivuilla voi olla haastavampaa sijoittua korkealle hakutuloksissa, sillä ne tarjoavat rajoitetusti SEO-työkaluja ja -asetuksia. Lisäksi alustan domain voi vaikuttaa negatiivisesti sivustosi uskottavuuteen hakukoneiden silmissä.

Yhteenveto

Ilmaiset kotisivut voivat olla hyvä lähtökohta, jos haluat päästä alkuun ilman suuria kustannuksia tai testata liikeideaasi. Ne tarjoavat helpon tavan päästä verkossa alkuun, mutta niiden rajoitukset voivat tulla esteeksi kasvulle ja ammattimaisuudelle pitkällä tähtäimellä.

Ennen päätöksen tekemistä, arvioi tarkasti, mitkä ovat tarpeesi ja tavoitteesi kotisivuiltasi. Jos tavoitteenasi on rakentaa vahva, ammattimainen brändi ja kasvattaa liiketoimintaasi, voi olla viisasta laittaa rahaa peliin. Silloin saat enemmän ominaisuuksia, paremmat SEO-mahdollisuudet, suuremman määrän personointivaihtoehtoja ja usein myös mielenrauhaa.

Yksi lomake
monta tarjousta

Nettisivuprojekti tulossa? Tee tekijän valinnasta helppoa ja pyydä yhdellä lomakkeella monta tarjousta.

Pyydä tarjouksia